Valentijn.. dag van de liefde

Wat is er nu leuker dan je woonkamer/ slaap of werkkamer te verrijken met een liefdevol werk? In deze blogpost wil ik u graag laten zien welke werken ik heb gemaakt die warmte, romantiek en verlangen uitstralen.

De inspiratie doe ik op door de muziek, dans en films die ik zie en hoor. Hierbij probeer ik een gevoel vast te leggen in een afbeelding. Daarbij gebruik ik vaak de kleur rood en zorg ik voor veel contrast in het kunstwerk. Bij bovenstaande balletdanseres komt niet alleen het liefdevolle aspect naar voren, maar ook zeker elegantie dit door de pose. Het werk is getiteld ‘Een geschilderde rode ballerina’ en is één van mijn eigen favorieten. De danseres en model is ook echt een lieve meid kan ik melden na een aantal samenwerkingen met deze prachtige dame.

Door extra contrast geeft het verhaal meer kracht bij ‘It takes two to Tango’. Het danskoppel in dit werk danst bijna van het doek af. Je kan de vonken en de passie voor de dans en muziek goed zien en haast zelf voelen. Om deze redenen kan dit een mooie versiering van de wand zijn voor een liefhebbers van deze gepassioneerde Latijnse dans.

Bij het werk getiteld ‘Een bed van rode rozen’ heb ik inspiratie vanuit de filmwereld opgedaan. Kent u de film ‘American Beauty’? Een iconische film met imposante en iconische beelden. Een mooie en jonge vrouw ligt dromerig op een bed van rode rozenblaadjes. Het werk wordt extra dynamisch doordat er blaadjes vallen waardoor er extra sfeer en diepte in het werk wordt gecreëerd. In deze setting krijgt het liefdevolle een dromerige uiting. Ook hier komen rood en een hoge contrasten weer naar voren.

In deze voorstelling getiteld ‘Rode Roos’ is er een meer vlakkere voorstelling gemaakt van een vrouw die aan een rode roos ruikt. De verhaallijn wordt hier heel mooi aan de fantasie van de kijker overgelaten. Een meer pop-art achtige bewerking, waarbij dit werk geweldig zal passen in een wat strakker en licht interieur.

Dit werk genaamd ‘Ballerina in rood, een kleurexplosie met diepte’ is meer richting de abstracte kunst. Zoals u kunt zien kan ook abstracte kunst liefde en warmte uitstralen. U ziet een ballerina in een explosie van passie omringt door rozenblaadjes en gouden lichtstralen.

Wat er zeker niet voor valentijn vergeten mag worden, is dit werk met 2 ballerina’s die door middel van hun pose een hart vormen. Het werk is getiteld “Liefde uitgebeeld door twee ballerina’s” en is net zoals bovenstaande “Een bed van rode rozen” echt gemaakt voor Valentijnsdag.

Dit is slechts een kleine selectie met werken waarvan ik van mening ben dat dit mooie valentijn cadeaus zullen zijn die uw interieur een beetje liefde geven.
Doordat mijn stijl van werken vaak gebruik maakt van de kleur rood zijn er nog veel meer werken in mijn shop te vinden die uitstekend zullen passen in het Valentijn thema. Neem gerust een kijkje in mijn shop en laat me een berichtje achter met je vragen, commentaar of wellicht heb je een leuk idee voor me om uit te werken.

Geef een reactie