Geschilderde Afrikaanse schoonheid

Een warm en kleurrijk gedetailleerd portret van deze Afrikaanse dame in warme aardtonen en sprankelende kleuren die haar traditionele hoofddoek heeft. De structuren die in dit digitale schilderij zijn gebruikt, maken de beeltenis iets robuster met behoudt van details in het hoofddoek en de elegantie die deze Afrikaanse vrouw uitstraalt.

Een rustgevend werk met warme en aardse kleuren en de vierkante uitsnede dat vrijwel in ieder interieur een prachtige toevoeging zou kunnen zijn. Hierbij kunt u denken aan een woonkamer maar vergeet niet de studeer of werkkamer die de warmte van dit werk kan gebruiken.

De keuze van het ondergrond materiaal waarop dit werk kan afgedrukt worden is vrij divers. Zo kan er voor een materiaal met structuur gekozen worden om het werk nog een vleugje extra structuur te geven door bijv voor canvas te kiezen. Maar als je ervoor kiest dat er al voldoende hoeveelheid structuur al is toegevoegd aan het werk. Kun je ook voor een gladdere ondergrond kiezen. Zo kan een acrylglas of geborsteld staal ook een mooie optie kunnen zijn.

Dit werk is te koop via mijn WerkaandeMuur shop.

Bent u meer een liefhebber van meer fotorealistisch werk, dan is deze Afrikaanse schoonheid ook in een foto bewerking verkrijgbaar via deze link.

Een ander portret van deze Afrikaanse schoonheid is een olieverf portret waarbij dunne uitgelopen verf is gebruikt waardoor er veel texturen en details ontstaan in het werk. Het werk is getiteld ‘Geschilderde close-up van een Afrikaanse schoonheid’

Haar prachtige ogen trekken naast de traditionele hoofdkledij meteen de aandacht. Door de warme achtergrond ontstaat een warm bruin werk in terra-tinten wat in menig interieur past van Boho tot modern.

Dan is daar nog het ‘Vintage Afrikaans portret’ met een ander model in dezelfde traditionele kledij voorzien van traditionele sieraden. Door de vintage look ontstaat een mix van klassieke en moderne portrettering.

Opvallend bij dit portret zijn de heftige vignetering en hoge contrasten zoals vaak in mijn werk te zien is.

Bent u juist op zoek naar een meer abstracte versie van een Afrikaanse schoonheid, dan heb ik ook voor u een werk gemaakt gebaseerd op hetzelfde model getiteld ‘Abstracte Afrikaanse schoonheid’. Het lijnenspel en kleurgebruik geven een uniek beeld wat totaal anders is dan bovenstaande werken.

Bovenstaande werken zijn schilderijen, maar ook voor de fotografie liefhebbers heb ik enkele werken van Afrikaanse schoonheden.

In ‘Een kus van goud’ heb ik een met goudverf bekleed model op de foto gezet waarbij ik creatief gebruik heb gemaakt van lichtjes waardoor een gedetailleerd diepte-effect ontstaat.

En waar dit fotomodel in bovenstaande foto nog wat timide oogt straalt ze in het volgende werk juist heel heel zelfvertrouwen uit.
De combinatie van de warme en donkere huidtinten met de gouden bodypaint geeft haast een surrealistisch beeld. Door de glans in haar krullen is de rest van het beeld van veel textuur voorzien.

Uiteraard heb ik nog vele andere portretten gemaakt die u allemaal kunt verkrijgen in afmeting en materiaal naar keuze.

Geef een reactie