De liefde voor muziek

Er zit regelmatig muziek in mijn werk. Dat kan natuurlijk niet anders want mijn liefde voor het gebruik van dansers en dan met name de ballerina’s is erg groot. Het kan dan natuurlijk niet anders dan dat daar ook muziek bij gemaakt moet worden.

Volgens mij kan geen mens zonder muziek. Ikzelf in ieder geval zeker niet. En hoewel ik een zeer brede smaak heb gaat mijn voorkeur in de muziek naar nummers met gevoel. Zoals ook bij de werken die ik maak een gevoel hoort luister ik hier dan ook erg graag naar. Bepaalde soorten werken maak ik dan ook graag met de daarbij passende muziek spelend uit de luidsprekers of koptelefoon.

Al mijn werken waar muziek in zit heb ik voor het gemak in een makkelijk te doorzoeken map geplaatst die u hieronder vind.

Bij de ballerina’s hoor je al snel klassieke muziek waarbij ik van zowel mooie zachte pianostukken tot aan grootse symfonieën hou. Hoor je dat nu ook terwijl je deze werken bekijkt?

En wat te zeggen van de passie van de tango. Met hoge contrasten veel rood en warme tinten straalt de passie van de werken en dat is zeker in de mooie Argentijnse tango terug te horen. Een violist met een accordeon maken samen een passievolle tango waar dit stel zichzelf verliest en alleen nog oog voor elkaar heeft.

Bij de surrealistischere werken kan heel veel muziek passen, maar hoor ik zelf grote pop en rock klassiekers zoals die van Queen. Nadat Freddie klaar was met het spelen van Bohemian Rhapsodie klapt hij de klep van de vleugel dicht, de vleugel wordt afgevoerd en afgedankt zodat niemand hier ooit nog op zal spelen.

Bij de abstractere werken zoals ‘Guitar man’ past misschien een mooie Blues. Mijn meest favoriete blues nummer is van B.B. King samen met Eric Clapton in de Three ‘O clock Blues. Speel maar eens af en bekijk deze werken, je zal merken dat ze een perfecte combinatie zijn.

De muzieknoten van passie voor muziek past misschien goed bij het opzwepende van een lekkere dancemix. Heerlijk om je energie even mee op te laden.

Genoeg te beluisteren en te bekijken dus in mijn werken waar muziek in zit.

Geef een reactie