Modern meisje met de parel

Een moderne versie van de Grootmeester Johannes Vermeer’s “Meisje met de parel”. Met wat ondersteuning van wat photoshop is dit portret een echt hedendaags portret geworden van deze mooie dame. Historische kunst in een modern jasje dus. Dit kan een pareltje van een aanvulling zijn in een klassieke inrichting maar kan ook prima in een wat strakkere ingerichte woonkamer prima tot zijn recht komen.

Het portret (uit circa 1665-1667) is een tronie, een fantasie hoofd. Hierbij werd er toentertijd gebruikgemaakt van een fantasie model om technieken te oefenen. Denk aan leeftijd, karakter en voorkomen/ kleding en stemming. Hierbij kon er worden beoordeeld hoe goed een kunstenaar was. Na veel studies en onderzoek is er nooit bekend geworden wat de naam van dit model is geweest.

Wist je dat het originele schilderij van Vermeer voor 1995 een andere naam had? De oorspronkelijke naam van het schilderij was: “Meisje met de tulband.” In 1995 besloot men van Het Mauritshuis in Den Haag, dat de naam “Meisje met de parel” een beter passende naam zou zijn.
Wil je niet telkens naar Den Haag af moeten reizen om van het originele schilderij van Vermeer te genieten dan kan je met deze klassieker in een modern jasje aan jouw muur iedere dag van dit pareltje genieten.

Naast bovenstaand werk met het meisje met de parel heb ik nog enkele werken gemaakt die gebruik maken van het meisje met de parel zoals de Andy Warhol versie van het meisje met de parel.

Of wat te denken van een stripboek versie van het Meisje met de parel?

Gebruikmakend van de modernste technieken zoals artificiële intelligentie oftewel artificial intelligence en Machine Learning heb ik een foto weten te creëren van het Meisje met de parel.

Of zoek je misschien een Oude Meester met een vleugje humor? Dan heb ik ook nog de fotoshoot van het Meisje met de Parel.

Andere portretten van mijn hand zijn o.a.;

Geef een reactie