Vintage Portret

Looking for the international version? Please click here for Vintage Portrait.

Een vintage portret van een jonge vrouw. Het werk is gebaseerd op een foto genomen in de studio en gecombineerd met meerdere foto’s, schets en digitaal schilderwerk.

Deze bewerking heeft een elegante en tegelijkertijd een mysterieuze uitstraling. De vrouw is door het deels afgeschermde gezicht is geanonimiseerd en kan het iedereen zijn. Een elegant vrouwelijk portret wat in vele mogelijke ruimten kan worden geplaatst. Een plek waar je prima je tijd kunt vergeten door het bestuderen van het zeer gedetailleerde werk.

Wat dacht u van een woonkamer of werkruimte waar deze beauty zeker niet zal misstaan. Laat de mysterieuze vrouw uw ruimte complimenteren met haar charmante en bewonderenswaardige verschijning..

U kunt zelf beslissen op welke ondergrond u dit werk wil afdrukken. Een canvas ligt voor de hand en zal erg mooi zijn door de structuur echter voor de strakkere interieurs kan er ook voor een strakke, gladde ondergrond gekozen worden zoals alu-dibond of acrylglas. De details zoals het schetswerk zijn op alu-dibond en acrylglas weer iets beter te zien dan bij het canvas ondergrond terwijl een canvas een meer klassieke uitstraling geeft. Aan u de keuze, het is allemaal mogelijk.

Klik op onderstaande afbeelding of op deze link om het werk aan te schaffen of in detail te bekijken.

Wellicht zijn onderstaande portretten ook wel interessant voor u?

Onderstaand werk is een moderne versie van het schilderij ‘Het Meisje met de Parel’ van Johannes Vermeer. In deze versie, niet erg origineel genoemd ‘Modern meisje met de parel’ draagt de jongedame make-up, staat ze voor een studio achtergrond en moest er natuurlijk een instagramfilter overheen.

Even stiekem onder ons, mocht u willen zien hoe dat in Studio Vermeer gewerkt werd aan het meisje met de parel neem dan vooral hier een kijkje.

Onderstand portret is een variant op het uitgelichte portret bovenaan deze pagina en is getiteld ‘Vintage Afrikaans portret‘.
Een vintage kleurrijk portret van een traditioneel geklede Afrikaanse schoonheid. Deze prachtige dame spettert echt van het doek.
Dit werk is een combinatie van schilderwerk, 3D rendering en fotografie waarin ik heb geprobeerd om een vintage of retro gevoel op te wekken.

Red Angel‘ is een surrealistisch portret van het prachtige fotomodel Bo die ik een aantal keren heb mogen ontvangen in mijn studio.
Een engel van passie, liefde, warmte, onschuld en puurheid. Of dat voor het model zelf ook opgaat laat ik graag in het midden, maar het portret schreeuwt het wel uit.

Een ander werk met dit prachtige fotomodel is een aquarel genaamd ‘Aquarelle Beau‘.

Van het werk ‘Natuurlijke Afrikaanse Schoonheid’ heb ik uiteindelijk twee versies gepubliceerd omdat ik niet kon kiezen tussen de foto en het schilderij. U mag zelf kiezen wat u meer aanspreekt.
Een portret van een prachtige Afrikaanse vrouw met aardse kleuren resulteert in een warm beeld.
De vrouw is een natuurlijke schoonheid en draagt een traditionele hoofddoek in prachtige kleuren en detail.

Een werk met zeer veel detail en door het vierkante formaat zat dit werk bijna overal niet misstaan. Een ware parel aan de muur is deze natuurlijke Afrikaanse schoonheid.

of in een geschilderde variant:

De onderstaande twee werken maken onderdeel uit van een tweeluik, maar kunnen natuurlijk ook gewoon los besteld worden. Het zijn beide digitaal gemixte schilderijen waarbij artificial intelligence is gebruikt om de portretten te genereren die als basis hebben gestaan voor de schilderijen.
Dreaming‘ en ‘Dreaming II‘. Een dromerige blik in de verte. Wat houdt deze jonge dame bezig?

Zoals mijn fans wel weten heb ik iets met de kleur rood. Een portret met de kleur rood kon natuurlijk dan ook niet uitblijven; Dit werk niet zo origineel genaamd ‘Rood Geschilderd Portret‘ is een warm en kleurrijk portret van een jongedame in een rode jurk en ingevlochten haar. De klassieke kleursetting en donkere toning maken dit een ouderwets of vintage portret met een vleugje geheimzinnigheid.

Niet helemaal een portret, maar misschien past dit werk wel bij de andere werken op deze pagina; Vanwege mijn achternaam in combinatie met mijn liefde voor het gebruik van de kleur rood in mijn werken kon iets als dit genaamd ‘Rode Roos‘ natuurlijk niet uitblijven.

Voor de kaartspel liefhebbers heb ik een werk gemaakt genaamd de Queen of Hearts; Een cartoon/illustratie van de Queen of Hearts oftewel de harten-koningin of hartenvrouw uit het kaartspel.

Zoekt u meer een abstract portret dan is het werk ‘Zebra en Profil‘ wellicht iets voor u; Een door jaloezieën belicht fotomodel geeft een mooi abstract beeld wat de ronde lijnen en curves van deze dame mooi weergeeft.

Een impressionistisch geschilderd portret van een dame liggend op de bank met veel details en texturen genaamd ‘Geschilderde droom op de bank

Een zwart-wit portret in Film noir stijl is niet zo verassend genaamd ‘Film Noir Portrait‘. De belichting was lastig door de combinatie van omgevingslicht met licht door de jalousieën, een spotlamp als hoofdlicht en twee accentlampen.

Een mix van fotografie, vectors, schetsen en schilderen levert onderstaande kleurrijke werk op getiteld ‘Bloemen portret en profil‘.

In het volgende portret zit iets abstracts verstopt. De titel verwijzend naar wat in dit portret is verwerkt is ‘Horizon‘, wat met het gegeven van mijn voorliefde voor de stad Rotterdam waarschijnlijk voldoende informatie is.

Kijkend naar de horizon waar de skyline van een prachtige stad zichtbaar is. 
Vele lampjes reflecterend in het water geven het geheel een sprookjesachtig effect.
Een hoge resolutie digitaal schilderij met erg veel details. In dit schilderij zijn naast het portret van de vrouw ook 3 verschillende skyline’s van de stad Rotterdam verwerkt.
Uitermate geschikt voor een grote afdruk.

Geef een reactie