Via Etsy een werk aanschaffen

Uiteraard kijk ik graag naar de werken die ik zelf maak en heb ik daar ook velen aan mijn eigen muren hangen. Toch wilde ik in dit geval een werk aanschaffen van een bevriende beeldmaker bij StudioEdillo. Zelf omschrijft hij zijn werk als volgt;

Mijn prints en posters zullen je hopelijk meenemen op een denkbeeldig avontuur in het comfort van je huis. Alle illustraties zijn door mij gemaakt en geïnspireerd door verschillende situaties en plaatsen over de hele wereld. 

Mij keuze viel op het werk “The Birdwatcher“, een kleurrijk werk van een dame die uit haar raam naar een vogeltje bij haar venster kijkt.

The birdwatcher by StudioEdillo

De maker van dit werk ken ik al ontzettend lang dus werd het hoog tijd dat een werk van hem aan mijn muur zou komen te schitteren. Daarnaast is dat ook meteen de uitgelezen kans om wat meer van het Etsy platform te ontdekken aangezien ik zelf ook overweeg om werken via Etsy te gaan verkopen.
Etsy neemt het technische deel uit handen van de verkopende partij. De verkopende partij moet wel zelf het fysieke werk versturen. Een aantal dagen na ontvangst van het werk kan je als koper een review plaatsen in de shop van de beeldmaker.

Het verzoek aan de beeldmaker om een gesigneerde versie werd netjes gehonoreerd (zonder extra kosten). Het duurde slechts enkele dagen voordat het pakket werd bezorgd. De print was bijzonder goed driedubbel verpakt, was voorzien van een persoonlijke boodschap en een kleine attentie. Het is altijd leuk om te zien dat er zoveel aandacht is besteed aan het versturen van een werk en door het persoonlijke tintje zal je sneller geneigd raken om meer werken van dezelfde beeldmaker aan te schaffen.

Inlijsten

Vervolgens heb je een prachtige print, maar moet deze natuurlijk nog wel even voorzien worden van een mooie lijst. Na een eerdere slechte ervaring bij een lijstenmaker die een werk had verknald tijdens het verlijmen moest ik dit keer eerst wat huiswerk doen om een goede lijstenmaker te vinden. Deze zoektocht kwam uit bij Lijstenmakerij Lansingerland in Berkel en Rodenrijs. De passie waarmee deze man sprak over zijn werk is geweldig en het is duidelijk dat deze man weet waarover hij spreekt.

De uiteindelijke keuze van lijst en passe-partouts

Voorafgaand aan ons bezoek aan de lijstenmaker hadden we al bedacht dat we een metalen lijst willen met een passe-partout. De keuze voor de lijst hadden we snel gemaakt in deze donker antraciete geborsteld aluminium lijst. Dat we met deze info en een lijst nog lang niet klaar zijn bleek wel toen de lijstenmaker vroeg welke kleur passe-partout we wensten.
Hakkelend kom ik zelf dan al snel niet verder dan wit of gebroken wit, maar aangezien dit werk veel felle kleuren heeft leent het zich natuurlijk zeer voor een gekleurde passe-partout. We zijn hier geweldig begeleid en gingen al snel naar een pastel-tint van een in het werk gebruikte kleur. De lijstenmaker opperde dat een dubbele passe-partout ook nog eens tot de mogelijkheden behoort dus de bel werd geluid voor ronde twee, hoewel het lichte grijs van de gekozen passe-partout al snel als kanshebber apart werd gelegd.
Zo konden we vele versies met eigen ogen vergelijken voordat we bij onze definitieve keuze kwamen.

Voor de keuze van het glas waren we snel klaar aangezien we al ervaring hadden met art-glass, dus de bestelling was compleet.
Na twee weken wachten konden we het ingelijste werk ophalen en gaan genieten van het werk in volle glorie.

Close-up “”The birdwatcher van StudioEdillo

Het is erg fijn wanneer mensen waar je mee samenwerkt met dezelfde passie werken zoals ik zelf ook heb. Na deze geweldige eerste ervaring met de lijstenmaker zal dit zeker mijn eerste keuze zijn bij een volgend werk of wanneer een eigen werk ingelijst verkocht wordt.

Geef een reactie