Onder de geschilderde Schevenings Pier

Tijdens een wandeling op het Scheveningse strand kon ik het niet laten om onder de pier deze zeer kleurrijke foto te maken. Uiteindelijk werden het zelfs 19 foto’s die samen de basis voor dit werk hebben gevormd.

Naast dat Scheveningen als deel van Den Haag erg fotogeniek is en de kust vaak onderwerp is van spectaculaire plaatjes is Scheveningen ook mijn geboorteplaats en zal het daardoor altijd iets extra’s voor me hebben.
Niet alleen ik heb me laten inspireren door het mooie Scheveningen, het bood in de 19e eeuw inspiratie voor kunstschilders van de Haagse School, zoals Jozef Israëls, Hendrik Willem Mesdag en Anton Mauve. Mesdag schilderde het indrukwekkende ‘Panorama Mesdag’ in 1881. Ook Vincent van Gogh liet zich in zijn Haagse periode door Scheveningen en de visserij inspireren.

Door de hoge resolutie, de vele kleine details en het gebruik van kleuren en licht is dit werk uitermate goed geschikt om in groot formaat een echte blikvanger aan de muur te zijn.

Naast dit Scheveningse werk heb ik nog een aantal andere werken gemaakt met deze prachtige kustplaats in de hoofdrol. Enkele van deze werken vind u hieronder;

Geef een reactie