Ballerina als blikvanger aan de wand

Het beeld van een ballerina blijft me telkens weer aanspreken. Mooie elegante vormen, lijnen, passie, emotie, verhaal het zit er allemaal in. Vandaar misschien dat ik ondertussen aardig wat fotobewerkingen en schilderijen met ballerina’s heb gemaakt. Deze werken zijn t/m 17 mei met extra voordeel te koop.

Bloemen en ballerina’s zijn een prachtige combinatie omdat de bloemblaadjes het mooie en sierlijke van de ballerina versterken. Zoals in mijn meest recente werk met een donkere Ballerina omgeven door rose rozenblaadjes.

Maar ook de ‘Geschilderde Rode Ballerina‘ is daarvan mijn persoonlijk favoriete werk en tevens mijn eerste echte fotoshoot met een ballerina. Dit prachtige model was een genot om mee samen te werken wat we dan ook meerdere keren hebben gedaan. Dit werk is overigens ook als fotobewerking in mijn shop te verkrijgen.

Het spelen met licht is een versie die me erg spreekt vanwege het lijnenspel wat hier ontstaat. Het gaat me hier dus om het contrast, schaduw en licht, maar ook de strakke rechte lijnen van de lichtstralen met de sierlijke ronde vormen van de danseres.

Deze prachtige achtergrond is trouwens in Echternach, Luxemburg. Een favoriete bestemming waar we graag even tot rust komen door lekker te wandelen in de prachtige natuur.

Ook is het een mooi contrast tussen een verlaten omgeving en een mooie sierlijke ballerina. Inmiddels heb ik daar verschillende versies van gemaakt op verschillende plekken. In dit specifieke werk heb ik naast het contrast tussen het verlaten en vervallen gebouw met een prachtige balletdanseres ook het contrast met het binnenvallende licht opgezocht.

Dans met lijnen
Dans met lijnen

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van werken met danseressen en ballerina’s die ik de loop der tijd heb gemaakt. In mijn shop heb ik nog veel meer werken met ballerina’s en danseressen zoals een meelshoot, een prachtig geschilderd drieluik, dans met doeken, topless ballerina in zwartwit, een ballerina in Venetië en abstracte werken zoals Dans met Lijnen of combinaties van ballerina’s met violisten. Een greep hiervan vind u hieronder.

Op het moment ben ik bezig met een werk vol passie met een tango dansend stel, dus als dat uw smaak is vergeet dan niet te abonneren op mijn blog voor updates van deze website door uw e-mail adres achter te laten in de zijbalk. Als dank voor het abonneren ontvangt u dan tevens een gratis te downloaden en zelf af te (laten) drukken schilderij dat ik maakte van de vissersboten in de haven van Scheveningen.

Op zoek naar net iets anders, of een iets aangepaste versie van de werken die hier afgebeeld staan? Neem vooral contact met me op om te zien wat er mogelijk is.


1 gedachte over “Ballerina als blikvanger aan de wand”

Geef een reactie