Als geënsceneerde fotografie en dans bij elkaar komen

Twee van mijn favoriete onderwerpen zijn de geënsceneerde werken waarbij ik het erg leuk vind om mezelf helemaal te verliezen in een verhaal wat ik bij het maken van een werk in mijn hoofd verzin en de vormen en schoonheid van dans.
De mooiste dans werken zijn dan voor mij ballerina’s aangezien hier de gracieuze vormen van de danspose en het vrouwelijke figuur een prachtig beeld vormen. Bij dans met een danskoppel gaat mijn hoofd meteen richting tango. De passie van de tango verteld op zichzelf al meteen een verhaal en geeft een sterk gevoel.

Nu dan een combinatie van een tango dansend koppel en geënsceneerd werk wat ik ‘Dancing in the street’ genoemd heb. Natuurlijk is dat ook de titel van een wereldberoemd muzieknummer maar is hier natuurlijk gewoon de letterlijke vertaling van de scene.

In Dancing in the street probeer ik een gevoel op te roepen en een verhaal te vertellen. Meestal laat ik niet veel los van het verhaal, maar in dit geval wil ik toch een tipje van de sluier oplichten.

Zie je het al voor je? Een oude Amerikaanse stad in de avond na een regenachtige dag. Een stelletje stopt hun auto, stappen uit en beginnen vol passie te dansen in het licht van hun koplampen. Een tango wordt midden op straat gedanst en als je goed luistert hoor je de klanken van de muziek, voel je de broeierige warmte en het vocht in de lucht maar dit stelletje heeft alleen maar oog voor elkaar. Ze verliezen zichzelf in de passie van de tango en voor elkaar.

De oplettende kijker ziet dat in deze scene verschillende tijdsperiodes door elkaar heen lopen. De stad is van rond de vorige eeuwwisseling, de auto uit de jaren dertig, de jurk uit de jaren vijftig en de outfit van de man is modern.

Duidelijk zichtbaar in de meeste van mijn geënsceneerde werken is het gebruik van verschillende contrasten in zowel licht, kleur als onderwerpen en laat ik de kleur rood als een rode draad door mijn werken gaan. Ook bij dit werk is dat heel opvallend aanwezig. Fans van mijn werk zullen het waarschijnlijk direct herkennen.

Ik speel nog met het idee om hiervan een serie te maken. Laat me alsjeblieft weten als je geïnteresseerd bent in een serie rondom dit werk waarin ik met name wil gaan spelen met de tijdsperiodes die zichtbaar zijn in het werk.

Andere geënsceneerde werken van mijn hand ziet u hieronder.

Geef een reactie